Van der Vaart kijkt vol afgrijzen naar 'Oranje-opponent' Spanje: Fluitend door

Van der Vaart kijkt vol afgrijzen naar 'Oranje-opponent' Spanje: "Fluitend door"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 23:25za 19-06-2021 om 23:25

Spanje lijkt na twee van de drie speelrondes in de groepsfase op het Nederlands elftal te stuiten in de achtste finales, maar Rafael van der Vaart wordt daar niet ongerust van. De NOS-analist heeft zaterdag met afgrijzen naar de wedstrijd Spanje-Polen zitten kijken.

La Selección had in zijn eerste twee poulewedstrijden tegen Zweden en Polen vrijwel continu de bal, maar is niet verder gekomen dan een 0-0 en een 1-1 gelijkspel. Daardoor staan de Spanjaarden derde in hun poule – achter Zweden en Slowakije – en kunnen ze zomaar eens het pad van het Nederlands elftal kruisen. "Laten we het hopen", schampert Van der Vaart. "Fluitend door, echt. Ik vind het een verschrikking: Spanje, jezus... Er zit eigenlijk niks in.'

De ploeg van Luis Enrique slaagde er in de eerste twee wedstrijden niet in om de Zweedse en Poolse muren te doorbreken, heeft ook Van der Vaart geconstateerd. "Het is een beetje rondspelen, maar er is niemand die die beslissende bal wil of kan geven. Waarschijnlijk is het 'kan'. Teleurstellend, hoor."

Ook het verdedigen van de Spanjaarden viel de analist niet mee. Robert Lewandowski kopte zaterdag de gelijkmaker binnen en deelde daarbij een duw uit aan Aymeric Laporte, die echter onbestraft bleef. Van der Vaart vindt echter dat de Manchester City-verdediger bij zichzelf te rade moet gaan. "Dit is wel heel knap van Lewandowski, maar die Laporte... Die is voor zestig, zeventig miljoen naar City gegaan. Deze bedragen voor deze spelers tegenwoordig, het is echt waanzinnig. Dit is toch geen verdedigen?"

Oranje weet al dat het bovenaan Poule C zal eindigen en speelt op zondag 27 juni zijn achtste finalewedstrijd in Budapest. De tegenstander zal één van de nummers drie uit de poules zijn. Volgens de huidige standen gaan de nummers drie uit Poules B, C, E en F door: volgens dat scenario stuit de nummer één van Poule C (Nederland) op de nummer drie van Poule E (voorlopig is dat Spanje).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Oranje door als het inderdaad Spanje treft?

Ja
65%
Nee
35%
(1512 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws