Schreuder: 'Over de positie van Memphis hebben Ronald en ik het nog niet gehad'

Schreuder: 'Over de positie van Memphis hebben Ronald en ik het nog niet gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 23:49za 19-06-2021 om 23:49

Aflfred Schreuder hoorde zaterdag dat hij komend seizoen mag samenwerking met Memphis Depay: FC Barcelona, waar hij als assistent van Ronald Koeman fungeert, heeft de langverwachte transfer van de Oranje-spits bevestigd. De Nederlandse technische staf kijkt uit naar de samenwerking.

De hoofdtrainer gaf eerder deze week al toe dat de transfer al helemaal rond was. Het nieuws dat zaterdag vanuit Camp Nou doorkwam, was dan ook allerminst een verrassing, ook voor Schreuder. "Ik heb ook vorige week begrepen dat het in principe rond zou zijn. Vandaag (zaterdag, red.) is het dan definitief bekend geworden, dus dat is prachtig voor ons", aldus de gastanalist van NOS Studio Europa, die niet denkt dat Memphis tijdens het EK flink is afgeleid door alle transferperikelen. "Of het dan alleen aankomt op de zaakwaarnemer? Ja, normaal gesproken wel. Ik denk dat hij ook allang weet dat het rond zou kunnen komen."

Op welke positie Memphis zich moet richten, moet nog blijken. "Daar heb ik het helemaal nog niet met Ronald over gehad. Hij kan eigenlijk overal voorin spelen: met name centraal of vanaf links is hij extreem goed", aldus Schreuder, die niet veel problemen met de houding van Memphis verwacht. "Hoe hij zich opstelt bij het Nederlands elftal en hoe hij bereid is om ook te werken voor het team. Dat zijn de basisvoorwaarden en die heeft hij ook. En dat zien velen niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Memphis slagen bij FC Barcelona?

Ja
57%
Nee
43%
(1125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws