Van der Vaart trapt op Oranje-rem: 'Staat elke dag in 't midden bij Barça-rondo'

Van der Vaart trapt op Oranje-rem: 'Staat elke dag in 't midden bij Barça-rondo'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 07:10zo 20-06-2021 om 07:10

Denzel Dumfries is één van de uitblinkers van het Nederlands elftal op het EK, maar een transfer naar FC Barcelona is geen goed idee. Dat stellen Rafael van der Vaart en Alfred Schreuder desgevraagd bij de NOS.

"Het is allemaal wel heel voorbarig", stelt Van der Vaart in Studio Europa van de omroep. Hij geniet wel van de PSV-back. "Het is gewoon leuk dat iemand die een paar jaar geleden eigenlijk nog amateur was, zo'n geweldig toernooi heeft. Ik hou van zijn uitstraling. Het zou verschrikkelijk zijn om tegen hem te spelen. Als hij boos kijkt, ben je bang. Als hij lacht, is het net een baby en wil je hem een knuffel geven. Er zit niets tussenin."

Schreuder krijgt de vraag of Dumfries ook niet wat voor Barça zou zijn. "Wij hebben Dest gehaald, een beetje een identieke speler. Die is nog wat offensiever en kan wat meer één-tegen-één spelen", zegt de rechterhand van Ronald Koeman. "Dumfries moet in een systeem spelen waar hij er moet komen. Als hij ruimte voor zich heeft, is hij gevaarlijk. Bij Barcelona sta je er heel vaak al en zijn de ruimtes klein."

"Alfred kan dit natuurlijk niet zeggen, maar als Dumfries in een rondo staat bij Barcelona, dan staat hij elke dag in het midden", haakt Van der Vaart in. "Dat is niet de club waar hij heen moet gaan. Dat is niet lullig bedoeld. Het komt wel lullig over, dat snap ik wel. Het is gewoon zo. Ik weet hoe het is in Spanje. Daar zijn ze allemaal goed aan de bal. Een Dest is fantastisch aan de bal. Dumfries is een beetje een Italiaanse rechtsback. Hup, gaan en iedereen omver beuken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws