Driessen: 'Van Hooijdonk de aanstichter van al het kwaad bij NAC'

Driessen: 'Van Hooijdonk de aanstichter van al het kwaad bij NAC'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 07:49zo 20-06-2021 om 07:49

Het is crisis bij NAC Breda, waar Maurice Steijn is opgestapt na bedreigingen door de fans. Valentijn Driessen weet dat de kinderen van de trainer niet eens meer thuis durfden te slapen. Ook wijst hij op de invloed van Pierre van Hooijdonk.

"Dat is de aanstichter van al het kwaad", oordeelt de chef voetbal van De Telegraaf bij De Oranjezomer van Veronica Inside. "De komst van Ton Lokhoff was al een volledig foute inschatting van Mattijs Manders. Die dacht: als ik Lokhoff binnen haal, heb ik ook het kamp Van Hooijdonk stil. Alleen het grote probleem zal altijd blijven, Pierre is natuurlijk gefrustreerd als voetbalvader dat zijn zoon Sydney niet altijd in het eerste stond."

"Volgens mij had hij bij besprekingen ook gezegd: als mijn zoon een wedstrijd niet in het eerste speelt, tienduizend euro boete voor NAC", vervolgt Driessen. "Dat schijnt hij gevraagd te hebben in de contractonderhandelingen. Dat kan natuurlijk niet. Toen Steijn besloot dat hij Sydney van Hooijdonk geen Eredivisie-waardige voetballer vond, was de boot aan. Vanaf dat moment is het helemaal fout gegaan."

Het plannetje van algemeen directeur Manders pakte niet goed uit. Volgens Driessen haalde hij met Lokhoff als technisch directeur 'het paard van Troje' in huis. De verslaggever snapt dat Steijn is opgestapt uit veiligheidsoverwegingen. "Maar eigenlijk had hij moeten zeggen: ik kap niet, we wijken niet voor terreur." Driessen weet ook dat Lokhoff nu wil terugkeren in het Rat Verlegh Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws