'Dortmund accepteert miljoenen van Sociedad en besluit Isak niet terug te halen'

'Dortmund accepteert miljoenen van Sociedad en besluit Isak niet terug te halen'

20-06-2021 08:34
27

Alexander Isak is dit EK de smaakmaker van Zweden, maar zal niet meer terugkeren bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub is in onderhandeling met Real Sociedad om definitief afscheid te nemen van de aanvaller, melden Duitse media.

Isak vertrok in 2019 bij Dortmund. Na een halfjaar op huurbasis bij Willem II te hebben gespeeld, werd hij voor 6,5 miljoen euro verkocht aan Real Sociedad. Die Schwarzgelben bedongen echter een terugkoopoptie van dertig miljoen euro. Volgens Kicker overwoog Dortmund om Isak terug te halen als stand-in van Erling Haaland. De transfersom van dertig miljoen werd daarbij als acceptabel gezien.

Real Sociedad wil Isak echter koste wat kost behouden, aangezien hij een belangrijke speler is in de Baskische ploeg. De 21-jarige aanvaller voelt zich bovendien op zijn plek in Anoeta. Dortmund ziet daarom af van de terugkoopoptie in ruil voor zo'n vijf miljoen euro, meldt Sport1. "Beide clubs werken aan een gezamenlijke oplossing", zegt technisch directeur Michael Zorc. "We zijn op de goede weg."