Woerts weerlegt Coca Cola-'fabeltje': 'Maar hypocriet van Ronaldo'

Woerts weerlegt Coca Cola-'fabeltje': 'Maar hypocriet van Ronaldo'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 09:27zo 20-06-2021 om 09:27

Chris Woerts ontkent dat Coca Cola zijn beurswaarde zag dalen door de actie van Cristiano Ronaldo. De Nederlandse sportmarketeer heeft weinig begrip voor de aanvaller van Portugal, die miljoenen verdiende aan sponsordeals met onder meer het frisdrankconcern.

Ronaldo besloot de colaflesjes uit beeld te plaatsen tijdens een persconferentie. "Een beetje hypocriet", oordeelt Woerts tijdens De Oranjezomer van Veronica Inside. "Hij heeft in het verleden voor het nationale team van Portugal gewoon reclame gemaakt voor Coca Cola. En hij heeft ook zijn tanden gezet in de kippetjes van KFC. Het is dus een beetje hypocriet gedrag, want hij heeft heel lang echt miljoenen euro's verdiend aan Coca Cola en andere merken. Het is ook een beetje gelogenstraft door andere spelers, die een beetje de loop met hem namen op persconferenties. Yarmolenko van Oekraïne zette de flesjes in het beeld neer."

Onder meer The Guardian schreef dat de frisdrankgigant zijn marktwaarde met vier miljard zag dalen na de actie van Ronaldo. "Dat is een fabeltje", benadrukt Woerts, die zelf vier jaar voor Coca Cola heeft gewerkt. "In de afgelopen week heeft de dividend-uitkering plaatsgevonden. Dat gaat af van de beurswaarde en dat was die vier miljard. Anders was de koers zelfs gestegen." Hij denkt dat het bedrijf eerder profiteert dan schade lijdt door de actie van de Portugese ster. "Ik denk dat het heel goed is geweest voor Coca Cola."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws