Kritiek op 'dodelijk saai' Zweden: 'Het is zó verschrikkelijk om naar te kijken'

Kritiek op 'dodelijk saai' Zweden: 'Het is zó verschrikkelijk om naar te kijken'

20-06-2021 11:19 Laatste update: 11:19
47

Alfons Groenendijk heeft geen hoge pet op van Zweden, een mogelijke opponent van Oranje in de achtste finales van het EK. De voormalig ADO Den Haag-trainer noemt het spel van de Scandinavische ploeg 'dodelijk saai'.

"Ik kan het gewoon niet aanzien. Groeiend gras is nog leuker om naar te kijken", steekt Groenendijk van wal in de liveshow van Voetbal International. "Ik vind het zo saai. Ze hebben wel één doelpunt gemaakt, krijgen er nul tegen en hebben vier punten. Het is zó verschrikkelijk om naar te kijken."

Tactisch speelt Zweden al lange tijd hetzelfde. Groenendijk geeft aan dat je precies weet wat je kan verwachten bij de ploeg van bondscoach Janne Andersson. "Ze spelen al 140 jaar hetzelfde systeem. Je ziet duidelijk twee lijnen van vier en die twee ervoor. Ze hebben wel een goede spits met Isak, maar die wordt te weinig benut in zijn kwaliteiten. Het is echt een dodelijk saai elftal om naar te kijken."

"En die bondscoach, dat zie je gewoon, dat is een tacticus", vervolgt Groenendijk. "De onderlinge afstanden kloppen allemaal, er is geen ruimte voor ruis op de lijn. Ze geven weinig weg, het is stug. Maar als voetballiefhebber wil je toch iets zien..."