Het draait wel altijd om Memphis. Hoe gaat FC Barcelona dat invullen?

"Het draait wel altijd om Memphis. Hoe gaat FC Barcelona dat invullen?"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 12:14zo 20-06-2021 om 12:14

Laatste update: zondag 20 juni 2021 om 12:31zo 20-06-2021 om 12:31

Rafael van der Vaart denkt dat de spelers van het Nederlands elftal niet afgeleid worden door transferperikelen. Hij reageert daarmee op de overgang van Memphis Depay naar FC Barcelona, die zaterdag zijn beslag kreeg.

Van der Vaart speelde meerdere eindtoernooien en was ook in gesprek met clubs. "Het leidt niet echt af", zegt hij bij de analist van de NOS. "Als je goed speelt komen er mooie clubs. Daar wachten veel spelers ook op, ze hopen dat ze goed spelen. Hetzelfde geldt voor Dumfries. Nu staan alle clubs in de rij, terwijl je een paar weken geleden had gezegd: FC Barcelona? Juventus? Spoor je wel? Maar dat is nu wel hoe het is."

Van der Vaart is benieuwd naar hoe Barcelona Memphis in gaat passen. De aanvaller was bij Olympique Lyon gewend om de ster te zijn, in Spanje wordt dat anders. "Het is een geweldige speler en ik denk dat hij prima daar past, maar het draait wel altijd om Memphis. Hoe gaat Barcelona dat invullen? Het draait daar vooral om Messi. Daar ben ik heel benieuwd naar."

Assistent-trainer Alfred Schreuder van Barcelona denkt dat Memphis meer een teamspeler is dan aangenomen wordt. "Absoluut. Het lijkt zo, omdat alles in de media wordt uitvergroot. Maar hij is gewoon heel sterk in zijn hoofd. Hij trekt zijn eigen plan en dat is mooi voor zo'n jongen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws