De Boer duidelijk: 'Weet zeker dat hij zich niet van de wijs zal laten brengen'

De Boer duidelijk: 'Weet zeker dat hij zich niet van de wijs zal laten brengen'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 15:34zo 20-06-2021 om 15:34

Laatste update: zondag 20 juni 2021 om 15:38zo 20-06-2021 om 15:38

Frank de Boer denkt dat de afgeronde transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona 'een opluchting' is voor de 27-jarige aanvaller. Volgens de bondscoach kan de Barça-move Memphis ook helpen om beter te spelen op het EK.

"Ik denk uiteindelijk wel dat het een opluchting voor hem is", vertelt De Boer op de persconferentie over de afgeronde deal van Memphis. "Onbewust speelt het toch in zijn hoofd. Nu dat achter de rug is, kan hij zich helemaal focussen op dit toernooi. Wie weet heeft hij net dat extra zetje nodig om te kunnen excelleren. Uiteindelijk hebben we dat nodig om het ver te kunnen schoppen."

In gesprek met De Telegraaf gaf De Boer al aan dat hij zich niet druk maakt om de mindere vorm van Memphis op het EK. De 51-jarige oefenmeester is ook overtuigd van de mentaliteit van zijn spits. "Ik denk dat Memphis de eerste is die denkt: hey, ik kan het beter doen dan dit. Ik weet ook zeker dat hij zich niet van de wijs laat brengen", stelt De Boer. "Hij is de laatste jaren erg zelfverzekerd geweest. Hij laat zich niet van zijn stuk afbrengen. Hij weet zelf dus of hij goed heeft gespeeld of niet."

De Boer werkt met Oranje toe naar het derde en laatste groepsduel op het EK. Daarin zal Noord-Macedonië de tegenstander zijn. Voor het Nederlands elftal staat er in dat duel echter weinig meer op het spel: Oranje is al verzekerd van de eerste plek in Groep C.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws