'Had graag eerste training geleid, maar de vraag of politie toestemming zou geven'

'Had graag eerste training geleid, maar de vraag of politie toestemming zou geven'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 22:52zo 20-06-2021 om 22:52

Laatste update: zondag 20 juni 2021 om 23:10zo 20-06-2021 om 23:10

De onmogelijke situatie bij NAC Breda gaat Maurice Steijn niet in de koude kleren zitten. Hij wilde vrijdag voor de groep staan bij de eerste training, maar koos door aanhoudende druk van de supporters ervoor om zijn contract in te leveren.

Steijn noemt het 'verschrikkelijk'. De trainer is vertrokken omdat een deel van de achterban met sancties dreigde als hij voor zaterdagavond 23.59 uur niet opgestapt zou zijn. "Als trainer ben je vaak de kop-van-jut, maar hier is door fans zo op de man gespeeld met allerlei bedreigingen in de persoonlijke sfeer dat het niet verantwoord was om door te gaan", reageert Steijn in De Telegraaf.

"Graag had ik de eerste training komende vrijdag geleid, maar het was de vraag of de politie daarvoor toestemming zou geven vanwege de explosieve situatie. Daarbij stonden oefenwedstrijden op losse schroeven", zegt hij.

Het is niet duidelijk wat de supporters van NAC van plan waren, maar een bestorming van het Rat Verlegh Stadion wordt als mogelijkheid gezien. Het gezin van Steijn werd daarnaast bedreigd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws