Barcelona-voorzitter Laporta: 'Misschien voelde Ronald zich er ongemakkelijk bij'

Barcelona-voorzitter Laporta: 'Misschien voelde Ronald zich er ongemakkelijk bij'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 23:27zo 20-06-2021 om 23:27

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta kijkt uit naar een nieuwe seizoen mét Ronald Koeman. De trainer leek eerst juist op weg naar de uitgang, maar inmiddels zitten de twee op één lijn, aldus Laporta.

Koeman en Laporta spraken in de aanloop naar het nieuwe seizoen meerdere keren met elkaar. Daarna volgden een bizarre wending: Laporta zei dat Koeman in het ziekenhuis was opgenomen, terwijl dat niet zo was. Dat werd door het kamp-Koeman opgevat als offensief om hem weg te werken. Barcelona heeft geen geld en kon Koeman dus ook niet afkopen.

"Nadat ik drie keer met hem gesproken heb, zag ik dat we samen kunnen werken. We denken hetzelfde over veel dingen", zegt Laporta tegen La Vanguardia. "Ik ben gelukkig. Ik had graag gezien dat sommige dingen anders zouden zijn gegaan, dat heb ik ook tegen hem gezegd. Ik houd er niet van om mensen onzeker te maken en misschien voelde Ronald zich ongemakkelijk, ik ook."

"Ik was teleurgesteld omdat ik dacht dat we La Liga zouden winnen. Ik vertelde Koeman dat ik niet begreep waarom het niet gelukt is. Ik denk dat het proces goed is geweest voor onze band. Het is belangrijk dat een trainer en een voorzitter een goede band hebben met elkaar", aldus Laporta. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws