Oranje-opstelling lekt uit: 'Als je dat niet laat zien, doe je je werk niet goed'

Oranje-opstelling lekt uit: 'Als je dat niet laat zien, doe je je werk niet goed'

21-06-2021 07:39 Laatste update: 08:06
23

Frank de Boer gaat het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië op twee plekken wijzigen: de groepsfase van het EK wordt afgesloten met Ryan Gravenberch en Donyell Malen als basisspelers.

De opstelling van Oranje lekte zondag via de NOS uit door een briefje van assistent-bondscoach Dwight Lodeweges. Duidelijk is dat Gravenberch en Malen gaan spelen ten koste van Marten de Roon, die bij een volgende gele kaart geschorst is, en Wout Weghorst.

"Ik had geen twijfel om het briefje te laten zien", vertelt Oranje-volger Jeroen Stekelenburg in de NOS Voetbalpodcast. "Het is niet dat wij door een hek staan te filmen ofzo, het was tijdens een openbaar moment. Als je het niet laat zien, doe je als journalist je werk niet goed."

Andere basisspelers van Oranje hoeven niet te vrezen voor hun plek. Stefan de Vrij staat weer aan de rechterkant van de driemansverdediging, die verder bestaat uit Matthijs de Ligt en Daley Blind. Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt staan op de vleugels en het middenveld wordt - naast Gravenberch - gevormd door Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Memphis en Malen zijn het spitsenduo.

Na de overwinningen op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) staat het vast dat Oranje als eerste eindigt in Groep C en komende zondag de achtste finale speelt in Boedapest. Noord-Macedonië is al uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg, De Vrij, De Ligt, Blind; Dumfries, Van Aanholt; Gravenberch, De Jong, Wijnaldum; Malen, Memphis.