Mulder ziet 'soort destructiebedrijfje' bij Oranje: 'Niet gepolijst, maar nuttig'

Mulder ziet 'soort destructiebedrijfje' bij Oranje: 'Niet gepolijst, maar nuttig'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 09:34ma 21-06-2021 om 09:34

Voormalig Oranje-international Youri Mulder mist chemie tussen Memphis Depay en Wout Weghorst. Maandagavond tegen Noord-Macedonië haalt bondscoach Frank de Boer het spitsenduo van de eerste twee EK-wedstrijden uit elkaar ten faveure van Donyell Malen.

Memphis en Weghorst pikten tegen Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) een goal mee en stonden 152 minuten met elkaar op het veld, maar Mulder is niet overtuigd. "Ze letten wel op elkaar, valt me op. Ze zoeken oogcontact. Maar het is nog niet zo dat ze meteen een natuurlijke klik hebben, dat is wel helder", zegt de oud-spits in het Algemeen Dagblad.

Onderlinge chemie is haast niet trainbaar, aldus Mulder. "Het is er of het is er niet." Wel herkent hij de waarde van Weghorst. "Weghorst haalt de verdediging van de tegenstander als het ware schroefje voor schroefje uit elkaar. Hij is een soort destructiebedrijfje. Je ziet dat een invaller zoals Malen daar in de laatste fase van de wedstrijd mede van profiteert: er ontstaan dan meer ruimtes. Het ziet er bij Wout misschien niet zo gepolijst uit, maar hij is zeker van nut voor dit Oranje."

"Memphis heeft zijn teamgenoot in de spits minder nodig dan andersom", constateert Mulder. "Wout heeft steun nodig, teamspel, want hij heeft geen individuele actie. Bij mijzelf was dat vroeger precies zo. In dat opzicht snap ik wel dat Memphis onomstreden is bij Oranje. Weghorst is op zich vervangbaar, Memphis eigenlijk niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws