Liverpool verhuurt Van den Berg opnieuw: 'Had aangegeven dat ik dit graag wilde'

Liverpool verhuurt Van den Berg opnieuw: 'Had aangegeven dat ik dit graag wilde'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 11:30ma 21-06-2021 om 11:30

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 14:13ma 21-06-2021 om 14:13

Sepp van den Berg gaat nog een seizoen ervaring opdoen in de Championship. De Nederlander wordt door Liverpool opnieuw verhuurd aan Preston North End, dat zeer te spreken was over de talentvolle verdediger.

De nummer dertien van het afgelopen seizoen waagde een poging om de negentienjarige stopper terug te halen en daar is Liverpool mee akkoord gegaan. Daardoor kan Van den Berg zijn uitstekende tweede seizoenshelft bij Preston een vervolg gaan geven. "Ik gaf al aan dat ik graag terug zou willen keren en ik ben blij dat dat nu gelukt is", zegt hij op de clubsite.

Ook manager Frankie McAvoy is tevreden dat het talent nog een seizoen op huurbasis op Deepdale zal spelen. "We zijn erg dankbaar dat Liverpool besloten heeft om Sepp opnieuw hier te laten spelen. Vorig jaar speelde hij hier voornamelijk als rechtsback en rechtsmidden en dat deed hij geweldig. Nu gaan we kijken of hij ook als centrale verdediger mee kan gaan draaien."

In de zomer van 2019 vertrok Van den Berg uit Nederland. Hij verliet PEC Zwolle voor The Reds, waar hij tot dusver vier keer in de hoofdmacht speelde. Het contract van de verdediger op Anfield loopt nog drie jaar door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws