Loodzware taak wacht voor Oostenrijk in achtste finale op het EK

21-06-2021 19:42
13

Naast Nederland is ook Oostenrijk door op het EK. Het won in de laatste groepswedstrijd met 0-1 van Oekraïne en gaat als tweede naar de achtste finale. Oekraïne heeft nog een minikans om als nummer drie door te gaan. Oostenrijk treft Italië.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd gespeculeerd over een salonremise tussen beide landen. Oekraïne zou dan doorgaan als tweede en Oostenrijk waarschijnlijk als een van de beste nummers drie.

Maar daar speelden Oekraïne en Oostenrijk zeker niet voor. Christoph Baumgartner zette Oostenrijk in de eerste helft op voorsprong. Die had uitgebreid kunnen, en misschien wel moeten, worden door Marko Arnautovic, die na zijn schorsing het vizier nog niet helemaal op scherp had staan.

In de tweede helft was het lang wachten op de gelijkmaker van Oekraïne, die niet viel. Aanvallend bracht de ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko echter weinig, te weinig. Oekraïne kan nog door als een van de beste nummers drie, maar die kans is bijzonder klein.