Oranje ziet kans op tegenstander uit groep F toenemen en kent kwartfinale-opponent

Oranje ziet kans op tegenstander uit groep F toenemen en kent kwartfinale-opponent

21-06-2021 23:22 Laatste update: 22-06-2021 06:28
46

De kans dat Oranje in de achtste finales van het EK een tegenstander uit de poule des doods treft is weer een stukje toegenomen. Na de resultaten van maandag is het duidelijk dat Zwitserland als één van de beste nummers drie doorgaat in het toernooi.

De Zwitsers kunnen niet meer achterhaald worden door nummers drie Oekraïne (groep C) en Finland (groep B). Dat is interessant voor het Nederlands elftal, dat de ontknopingen in groep D (dinsdag) en groep E en F (woensdag) met spanning zal volgen. Groep C en groep B leveren een 'zwakke' nummer drie af. Mochten de Oekraïners en en de Finnen helemaal naar huis moeten, dan treft Oranje in de achtste finale de nummer drie van poule F.

Wie de nummer drie in de poule des doods wordt, is nog afwachten. Frankrijk gaat momenteel aan kop met vier punten, één meer dan Duitsland en Portugal. De regerend Europees kampioen speelt nog tegen de wereldkampioen, terwijl Die Mannschaft het opneemt tegen hekkensluiter Hongarije. Ook als de nummer drie van groep F wordt uitgeschakeld, wacht Oranje mogelijk een sterke tegenstander. Zo staat in poule E het kwakkelende Spanje derde en zou Engeland in groep D nog als derde kunnen eindigen.

Nederland zit nog in de wachtkamer wat betreft de achtste finale, maar kent al wel de mogelijke tegenstander in de kwartfinale. Dat is de winnaar van het duel tussen Wales en Denemarken. Die twee landen treffen elkaar in Amsterdam.

Ranking nummers drie (tussen haakjes het doelsaldo)
1. Zwitserland (A) 3-4 (-1)
2. Portugal (F) 2-3 (+1)
3. Oekraïne (C) 3-3 (-1)
4. Finland (B) 3-3 (-2)
5. Spanje (E) 2-2 (+/-)
6. Kroatië (D) 2-1 (-1)