Vink heeft duidelijk advies voor De Boer: 'Zo heb je veel meer mogelijkheden'

Vink heeft duidelijk advies voor De Boer: 'Zo heb je veel meer mogelijkheden'

22-06-2021 15:04 Laatste update: 15:26
75

De hamvraag voor de achtste finale blijft voor Frank de Boer: Wie komt er naast Memphis Depay in de spits te staan? Analist Marciano Vink is resoluut: Donyell Malen moet de voorkeur krijgen boven Wout Weghorst.

Bij Voetbalpraat neemt Vink de tijd voor zijn Malen-betoog. Eén van de belangrijkste redenen om de PSV-spits boven Weghorst te verkiezen, is volgens de oud-Ajacied 'dat het voor een team lekker is als je iemand weg kan steken'. Vink is van mening dat Weghorst voorin te veel balverlies lijdt, wat volgens hem in het 5-3-2-systeem enorm gevaarlijk is. "Dan sta je als Nederland met je backs hoog, waardoor je in de omschakeling veel te kwetsbaar bent", stelt hij.

Vink pleit dus voor een voorhoede met Memphis en Malen, met Wijnaldum vlak daarachter. "Zo heb je veel meer mogelijkheden in de diepte, in de voeten en in het korte spel." 

Tegen Noord-Macedonië speelde het trio voor het eerst dit EK vanaf de aftrap samen. Het leidde tot twee goals van Wijnaldum, een doelpunt van Memphis en een assist van Malen. Als het aan Vink ligt, verschijnt het drietal aanstaande zondag ook vanaf het begin op het veld. Dan speelt Oranje in Hongarije de achtste finale op het EK.