'Ajax bezig met Argentijnse assistkoning: zaakwaarnemer op bezoek in Amsterdam'

'Ajax bezig met Argentijnse assistkoning: zaakwaarnemer op bezoek in Amsterdam'

22-06-2021 13:28
108

Ajax wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een twintigjarige aanvaller uit Argentinië. Julián Álvarez staat volgens het Argentijnse Olé in de belangstelling van de Amsterdamse club én Aston Villa.

De interesse lijkt concreet: deze week brengt zaakwaarnemer Fernando Hidalgo een bezoek aan Amsterdam om met Ajax-directeur Marc Overmars te praten over een mogelijke deal. Hidalgo zal zich ook bij andere clubs melden, onder meer in Birmingham voor een gesprek met Aston Villa, aldus Olé.

Álvarez is een 21-jarige aanvaller van River Plate, die het best tot zijn recht komt als rechtsbuiten. Hij was afgelopen seizoen de assistkoning van de competitie en is op dit moment met Argentinië actief op de Copa América. Daar speelt Álvarez samen met twee Ajacieden: Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez.

Aston Villa hoopt Álvarez in de tussentijd te verleiden om voor de Premier League te kiezen. De club uit Birmingham lijkt bereid om 17,5 miljoen euro te bieden. Dat bedrag komt in de buurt van de vraagprijs die River Plate hanteert. Álvarez wordt volgens Olé ook in de gaten gehouden door Juventus, Valencia en Real Sociedad. Zijn contract loopt medio 2022 af.