'Italiaanse interesse voor Ziyech: Chelsea wil minimaal 40 miljoen zien'

'Italiaanse interesse voor Ziyech: Chelsea wil minimaal 40 miljoen zien'

22-06-2021 14:15 Laatste update: 14:25
30

AC Milan wil Hakim Ziyech dolgraag strikken na het vertrek Hakan Calhanoglu, die transfervrij op weg is naar rivaal Internazionale. Ziyech staat bij I Rossoneri bovenaan het wensenlijstje.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport dinsdag. Eerder deze maand pakte de roze sportkrant al uit met de interesse van Milan in Ziyech. Chelsea wil naar verluidt minstens veertig miljoen euro ontvangen bij een eventuele verkoop van de 28-jarige spelmaker. Dat is ook de transfersom die de Londense club aan Ajax verschuldigd is voor Ziyech.

Dani Ceballos zou bij Milan als alternatief voor Ziyech gelden. De Spaanse middenvelder heeft bij Real Madrid nog een contract voor twee jaar. Ceballos werd afgelopen seizoen verhuurd aan Arsenal. De elfvoudig international presteerde daar alleen wisselvallig.

Ziyech heeft bij Chelsea ook een bewogen seizoen achter de rug. De Marokkaan had onder voormalig Chelsea-manager Frank Lampard een basisplek, maar werd vervolgens geteisterd door blessureleed. Nadat Thomas Tuchel de nieuwe coach werd van de nummer vier van de Premier League, moest Ziyech vaker op de bank zitten dan hem lief is.