De Telegraaf: Ajax meldt zich bij Feyenoord voor transfer van Berghuis

De Telegraaf: Ajax meldt zich bij Feyenoord voor transfer van Berghuis

22-06-2021 17:27 Laatste update: 17:44
707

Ajax maakt serieus werk van de komst van Steven Berghuis, meldt De Telegraaf. De Nederlandse kampioen heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld, schrijft de ochtendkrant dinsdagmiddag.

De Telegraaf baseert zich op bronnen binnen en rondom de Rotterdamse club. Berghuis kan door een gelimiteerde afkoopsom - die geldt voor buitenlandse én binnenlandse clubs - voor vier miljoen euro vertrekken uit De Kuip. De 29-jarige buitenspeler maakt deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal. Hij wil pas na het toernooi een besluit nemen over zijn toekomst. Berghuis geniet ook interesse van PSV en VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel trainer is. 

Berghuis was het afgelopen seizoen goed voor achttien treffers en veertien assists in de Eredivisie. Hij eindigde met Feyenoord op de vijfde plaats, waarna de Rotterdammers de play-offs om Europees voetbal wisten te winnen. De aanvaller ligt nog tot medio 2022 vast. Hij gaf eerder al aan open te staan voor een nieuw avontuur. Berghuis speelt sinds de zomer van 2016 voor Feyenoord, waarmee hij in 2017 de landstitel veroverde.

Trainer Arne Slot van de Rotterdammers gaf eerder al aan rekening te houden met een vertrek van Berghuis. "Ik heb er alles aan gedaan en zal er ook alles aan doen om hem binnenboord te houden", zei hij tegen RTV Rijnmond. "Ik zou het heel vervelend vinden als hij gaat. Maar als je beste speler vertrekt, betekent dat ook weer niet het einde van een club. Dat heb ik bij AZ ook wel geleerd."

Bij Ajax zou Berghuis de concurrentie moeten aangaan met Antony en David Neres. Mochten de Amsterdammers zich daadwerkelijk versterken met de Oranje-international, dan lijkt de kans echter groot dat Neres vertrekt. Eerder op de dag bracht het Argentijnse Olé Ajax al in verband met een rechtsbuiten. Ook Julián Álvarez van River Plate zou in beeld zijn in de Johan Cruijff Arena.