LIVE: Zweden wint Poule E, ook Spanje door naar knock-outfase (gesloten)

LIVE: Zweden wint Poule E, ook Spanje door naar knock-outfase (gesloten)

23-06-2021 19:30 Laatste update: 20:07
116

De dag van de laatste beslissingen in de poulefase is aangebroken. We trappen de voetbalavond af met de ontwikkelingen in Poule: om 18.00 uur Nederlandse tijd beginnen Spanje-Slowakije en Zweden-Polen en VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van álle ontwikkelingen.

Alleen Zweden kan met een rustig gemoed toeleven naar deze wedstrijd: de huidige koploper van de poule kan nog tweede of zelfs derde worden, maar staat op vier punten en is daardoor al zeker naar de knock-outfase. Voor Slowakije (drie punten), Spanje (twee punten) en Polen (één punt) kan het nog alle kanten op. Maar voor al deze landen geldt dat ze bij een overwinning ook zeker zijn van de achtste finales.

De Slowaken hebben ook genoeg aan een gelijkspel. Dat zou ook voor Spanje kunnen gelden, maar voor La Selección is het gevaarlijk om op een gelijkspel te speculeren: als Polen wint van Zweden, vist Spanje immers achter het net. Voor Oranje is de ontknoping in deze poule overigens ook interessant: als de nummer drie van Poule E afhaakt, is Tsjechië sowieso de tegenstander in de volgende ronde. Gaat de nummer drie van deze poule wél door, dan wacht hoogstwaarschijnlijk Portugal.