Nieuws van Sevilla-voorzitter: wéér blauwtje voor Spurs, Navas door tot zijn 38ste

Nieuws van Sevilla-voorzitter: wéér blauwtje voor Spurs, Navas door tot zijn 38ste

23-06-2021 18:36
3

Tottenham Hotspur is in zijn langdurige zoektocht naar een nieuwe manager ook uitgekomen in Sevilla, maar heeft opnieuw bot gevangen. Ook Julen Lopetegui heeft bedankt voor de eer, onthult Sevilla-voorzitter José Castro.

Lopetegui werd in 2019 opgepikt door Sevilla, na een rumoerig verlopen seizoen. Hij was in 2018 bondscoach van Spanje, maar moest vlak voor het WK vertrekken toen bekend werd dat hij naar Real Madrid zou vertrekken: na een paar maanden werd hij echter ook ontslagen door De Koninklijke. "Julen belde me en zei dat hij meerdere aanbiedingen had gekregen, waaronder een duizelingwekkend aanbod van Tottenham. Maar hij zal nooit vergeten wat wij voor hem betekend hebben en hij is zeer gemotiveerd", aldus Castro in gesprek met Cadena SER.

Spurs heeft de volgende naam dus van het lijstje kunnen strepen. De Noord-Londenaren ontsloegen in april José Mourinho, maar hebben nog altijd geen permanente opvolger gevonden. De namen van onder meer Erik ten Hag, Ralf Rangnick en Mauricio Pochettino zingen al enige tijd rond, terwijl gesprekken met Antonio Conte, Gennaro Gattuso en Paulo Fonseca op niets zijn uitgelopen.

Castro heeft overigens ook nieuws over clubicoon Jesús Navas in petto. De 35-jarige wingback heeft – onderbroken door een avontuur bij Manchester City – veertien (!) seizoenen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán achter de rug, maar krijgt er nog altijd geen genoeg van en lijkt door te gaan tot zijn 38ste. "We hebben er de afgelopen dagen aan gewerkt en we kunnen het nu naar buiten brengen: we hebben een akkoord over een driejarige contractverlenging bereikt", aldus Castro. "Hij is thuis, hij is waar hij wil zijn en hij zal blijven strijden voor de kleuren van Sevilla."