Portugal en Frankrijk verdelen vier doelpunten en overleven poule des doods

23-06-2021 22:57
38

Portugal en Frankrijk hebben hun onderlinge duel der giganten zonder winnaar afgesloten. In een duel dat bol stond van de strafschoppen werden er vier doelpunten verdeeld: 2-2.

Vanaf minuut één was het treffen tussen de regerend wereldkampioen en de verdedigend Europees kampioen een heel interessant duel. Beide ploegen tastten eerst nog even af, maar speelden daarna om doelpunten te maken en scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz hielp een handje mee. Hij deelde na een half uur een strafschop uit aan Portugal.

Keeper Hugo Lloris kwam met zijn vuisten vooruit in op Danilo en daardoor mocht Cristiano Ronaldo vanaf de stip de 1-0 aantekenen. Les Bleus draaiden de wedstrijd vlak voor en vlak na de rust echter helemaal om en twee keer was het Karim Benzema die het vonnis mocht voltrekken. De Franse spits scoorde na een discutabele strafschop ook vanaf elf meter en prikte na rust knap binnen na een geweldige pass van Paul Pogba.

Scheidsrechter Lahoz was echter nog niet klaar met het toekennen van strafschoppen en wees na een uur spelen weer naar de stip toen de bal op een hand ging in het Franse strafschopgebied. Ronaldo maakte vanaf de stip zijn tweede van de avond (2-2) en werd daarmee en passant de speler met de meeste interlanddoelpunten ooit gemaakt.

Met een gelijkspel wisten zowel de Fransen als de Portugezen dat het allebei wel goed zat en dus werd het vizier door beide landen alvast gericht op de achtste finales. Extreme risico's werden niet meer genomen en door het gelijke spel van Duitsland tegen Hongarije (ook 2-2) slagen de drie toplanden erin om, zij het met moeite, poule F te overleven.