Spanje en Busquets slaan terug naar Van der Vaart: 'Hou je mond, Rafa'

Spanje en Busquets slaan terug naar Van der Vaart: 'Hou je mond, Rafa'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 10:38do 24-06-2021 om 10:38

Spanje heeft Rafael van der Vaart de mond gesnoerd. Dat concludeert men in Spanje, een dag na de overtuigende EK-zege op Slowakije (0-5). Ook Sergio Busquets reageerde na de wedstrijd nog een keer op de rel.

Van der Vaart zette de afgelopen dagen kwaad bloed in het geboorteland van zijn moeder door Spanje 'een verschrikking' te noemen na het gelijkspel tegen Polen (1-1). Koke, Busquets en Pablo Sarabia reageerden als door een adder gebeten. Woensdagavond haalde La Roja sportieve revanche met een vijfklapper tegen Slowakije.

'Spanje snoert Van der Vaart de mond', schrijft de Spaanse krant AS, dat hem eerder al een 'marginale voetballer' noemde. 'Hou je mond, Rafa. Je gaf ons extra motivatie door te stellen dat Nederland het best Spanje kan treffen. We bedanken je voor je domme uitspraken. Het was een stimulans. Rafa, Rafa...'

Busquets deed na de wedstrijd ook nog een duit in het zakje. "We moeten kritiek accepteren, maar een gebrek aan respect niet. Zeker niet van mensen die ook naar een EK zijn geweest", zei de controlerende middenvelder van FC Barcelona. En bondscoach Luis Enrique: "Geen aandacht aan besteden, zeker niet aan kritiek die bezwijkt onder zijn eigen gewicht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws