Gosens lacht: Dan spelen we tegen Nederland en dan naar de finale, hopelijk

Gosens lacht: "Dan spelen we tegen Nederland en dan naar de finale, hopelijk"

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 13:56do 24-06-2021 om 13:56

Robin Gosens is dolblij dat Duitsland tegen Hongarije door het oog van de naald gekropen is. Pas in de slotfase wist Die Mannschaft een plek in de volgende ronde veilig te stellen. Het zag er lang niet naar uit dat het goed zou komen.

"Geluk? Tja, misschien. Misschien hebben we het ook een beetje afgedwongen", zegt Gosens tegen de NOS. "Het was geen goede wedstrijd van ons tegen een tegenstander waarbij iedereen achterin staat. De snelle tegengoal maakte het lastiger voor ons, terwijl zij hadden wat ze wilden."

Duitsland kwam in de tweede helft langszij, maar incasseerden direct vanaf de aftrap de 2-1 van Hongarije. Gosens wil de beelden niet terugzien. "Het boeit me niet heel veel, uiteindelijk zijn we door. Dat is het enige dat telt. Laten we zeggen dat we met een beetje geluk door zijn gekomen. Nu gaan we naar Engeland. We bhadden zeker de moeilijkste poule, maar uiteindelijk zijn we tweede geworden met vier punten. Dat is oké, denk ik. Nu gaan we door."

Mocht Duitsland de achtste finale en kwartfinale doorkomen, dan zou Nederland in de halve finale de tegenstander kunnen zijn. "Dan spelen we tegen Nederland en dan naar de finale, hopelijk. We gaan het zien", lacht Gosens.

Nederland speelt in de achtste finale tegen Tsjechië en daarna eventueel tegen Wales of Denemarken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws