Boskamp tipt Oranje in aanloop naar duel met Tsjechië: 'Dan kom je een heel eind'

Boskamp tipt Oranje in aanloop naar duel met Tsjechië: 'Dan kom je een heel eind'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 19:13do 24-06-2021 om 19:13

Jan Boskamp denkt dat Nederland het zwaar gaat krijgen tegen Tsjechië aankomende zondag. Een van de belangrijkste taken voor het Nederlands elftal is het onschadelijk maken van Patrik Schick, een van de gevaarlijkste spelers bij te tegenstander.

Boskamp stelt dat Nederland het duel met Tsjechië zou moeten kunnen winnen, al wil hij waken voor onderschatting. "Ik denk niet dat dit mis mag gaan, al is het wel een stapje hoger dan hun tegenstanders in de groepsfase", vertelt de analist in gesprek met Het Belang van Limburg.

Als Oranje een goed resultaat wil behalen in de achtste finale van het EK, dan zal het er alles aan moeten doen om de gevaarlijkste man van de Tsjechen aan te pakken. "Als je bij Tsjechië Schick kunt uitschakelen, kom je al een heel eind", vervolgt Boskamp. "In de laatste wedstrijd oogde hij al vermoeid. De partij zal in Boedapest gespeeld worden. Ik ben benieuwd wat voor impact de perikelen daar zullen hebben. En nog één ding: Nederland heeft het altijd moeilijk tegen Tsjechië."

De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië begint zondag om 18.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws