Waarschuwing voor Oranje uit België: 'Tegen Portugal weet je wat je krijgt'

Waarschuwing voor Oranje uit België: 'Tegen Portugal weet je wat je krijgt'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 19:33do 24-06-2021 om 19:33

86-voudig België-international Eric Gerets ziet dat de Rode Duivels door 'een mijnenveld' richting de finale van het EK moeten, terwijl het Nederlands elftal en Duitsland juist een zeer gunstig pad richting eremateriaal hebben. Het maakt de voormalig PSV-trainer niets uit.

"Op het eerste oog heeft Nederland het eenvoudiger, maar pas op: een ploeg als Tsjechië kan iedereen wel eens verrassen. Als je tegen Portugal speelt, weet je wat je krijgt", gaat Gerets in gesprek met het Algemeen Dagblad in op het gunstige speelschema voor Oranje.

Hij wil niet te lang stilstaan bij het ongunstige schema van België. "Natuurlijk had het makkelijker gekund. Maar als je het EK wilt winnen, maakt het niet uit tegen wie je moet spelen. Dan moet je iedereen kunnen verslaan. De tegenstanders vinden het ook niet fijn dat ze tegen ons moeten. Afgezien van de eerste helft tegen Denemarken staat de ploeg er goed op en voldoen ze aan de verwachtingen. Maar ook dat is geen garantie nu het toernooi in de alles-of-niets-fase is beland."

Gerets doet nog wel een gewaagde uitspraak voordat de knock-outfase van het toernooi van start gaat. "België is beter dan Nederland en Nederland is weer beter dan Tsjechië. Maar dat zijn feiten op papier en daarmee win je geen wedstrijden. De praktijk is vaak anders", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws