SPORT: Barça toont interesse in EK-smaakmaker van Denemarken

SPORT: Barça toont interesse in EK-smaakmaker van Denemarken

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 19:52do 24-06-2021 om 19:52

FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op Sampdoria-talent Mikkel Damsgaard (20). De jonge Deen maakt deze zomer indruk met Denemarken op het EK en dat is ook in Camp Nou niet onopgemerkt gebleven.

Dat meldt het Spaanse Diario SPORT. Damsgaard scoorde in het laatste groepsduel van Denemarken tegen Rusland op prachtige wijze en hielp zijn ploeg daarmee richting een plek in de achtste finales van het EK. Verschillende clubs uit Engeland en Italië volgden hem al nauwgezet, maar ook Barcelona heeft zich inmiddels in het rijtje geïnteresseerde ploegen gemengd.

Hoe de Spaanse grootmacht Damsgaard zou willen betalen, is niet bekend. Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero liet in Italiaanse media al doorschemeren dat hij denkt aan een bedrag van zo'n dertig miljoen euro voor de Deen, mocht hij nog een doelpunt maken op het EK dan wordt het veertig miljoen euro.

Damsgaard is mede zo gewild vanwege zijn veelzijdigheid. Hij kan op beide flanken uit de voeten en is ook in staat om als nummer 10 te spelen. Hij miste vorig seizoen slechts drie wedstrijden van Sampdoria.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws