Lof voor 'topverdediger' De Vrij: 'Ik vind hem stabieler dan De Ligt'

Lof voor 'topverdediger' De Vrij: 'Ik vind hem stabieler dan De Ligt'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 20:31do 24-06-2021 om 20:31

Kees Kwakman is duidelijk: hij ziet in Stefan de Vrij de beste verdediger op het EK tot nu toe. Op dit moment schat Kwakman hem zelfs iets hoger in dan Matthijs de Ligt, al is dat een ander type verdediger. Mark van Rijswijk is vooral verbaasd over de stappen die De Vrij heeft gezet.

Kwakman hoeft niet lang na te denken wanneer hem de vraag wordt gesteld wie tot nu toe de beste verdediger is op het EK. "Dat kan toch maar één centrale verdediger zijn? De Vrij. Ik vind dat zó'n topverdediger. Als je hem ziet denk je: hij is niet zo sterk, hij is niet zo snel... Maar hij kan alles. Hij doet alles goed", vertelt hij aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN.

Op dit moment vindt Kwakman De Vrij sterker dan zijn collega in de Oranje-achterhoede, De Ligt. "Ik vind hem nu stabieler, maar De Ligt komt terug van een blessure. Die is wat robuuster en zit wat vaker mis, De Vrij is wat bedachtzamer. Maar als duo past het goed bij elkaar."

ESPN-verslaggever Van Rijswijk sluit zich aan bij Kwakman en verbaast zich over de stappen die De Vrij heeft gemaakt. "Het is wat Ronaldo ook heeft, op een ander niveau dan De Vrij. Als je ziet hoe veel hij ervoor doet... Laten we eerlijk zijn: prima verdediger toen hij bij Feyenoord zat. Maar één van de beste verdedigers ter wereld en de beste verdediger van de Serie A. Dat had niemand in hem gezien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws