Verbeek vroeg PSV-directeur Gerbrands om advies: 'Hij vond het een goed idee'

Verbeek vroeg PSV-directeur Gerbrands om advies: 'Hij vond het een goed idee'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 22:06do 24-06-2021 om 22:06

Gertjan Verbeek ziet dat hij veranderd is als trainer. Nadat hij ruim een jaar clubloos was, stond de 58-jarige oefenmeester donderdag voor het eerst op het trainingsveld bij Almere City.

"Zo’n erge controlfreak ben ik niet meer", vertelt een naar zichzelf kijkende Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In het begin van je carrière wil je nog alles zelf doen. Dan ben je bang om de controle te verliezen. Nu laat ik veel over aan mijn assistenten. Ik observeer en probeer van afstand de jongens te doorgronden."

Deze maand werd bekend dat Verbeek de nieuwe coach van Almere City is. Voordat de trainer de knoop doorhakte om aan die klus te beginnen, vroeg hij Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV), Jan Smit (oud-voorzitter Heracles Almelo) en Riemer van der Velde (erevoorzitter sc Heerenveen) om advies. "Zij vonden het een goed idee om hier aan de slag te gaan", vertelt Verbeek daarover.

De geboren Deventenaar heeft er vertrouwen dat hij met Almere kan gaan promoveren naar de Eredivisie. "Want ze vragen zich in Almere al niet meer af óf het gaat gebeuren, maar wanneer", besluit Verbeek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws