El Ghazi krijgt Marokkaanse verzoeken: 'Ze laten je links liggen, kom bij ons'

El Ghazi krijgt Marokkaanse verzoeken: 'Ze laten je links liggen, kom bij ons'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 07:44vr 25-06-2021 om 07:44

Anwar El Ghazi stelt dat er vanuit Marokko aan hem wordt getrokken. De tweevoudig Oranje-international denkt echter niet aan een interlandswitch naar De Leeuwen van de Atlas.

Onder de nieuwe FIFA-regels zou El Ghazi nog altijd voor het Marokkaanse elftal mogen uitkomen. Daar willen ze in het Noord-Afrikaanse land van profiteren. "Zeker, het kan nog steeds. Mijn vader wordt platgebeld door een hoop mensen uit bijvoorbeeld Casablanca en Rabat om de switch te gaan maken', onthult de 26-jarige aanvaller van Aston Villa bij Humberto.

De oud-Ajacied bevestigt dat er aan hem wordt getrokken. "Zeker. Mijn ouders willen ook heel graag dat ik voor Marokko ga spelen." Zelf wil El Ghazi zich echter op het Nederlands elftal richten. Hij viel op het laatste moment af voor de EK-selectie. "Ik heb letterlijk gezegd: luister, ik heb deze keuze gemaakt en ik zie nog steeds kansen. Ik sta er positief in en ik wil gewoon voor Nederland spelen."

"Ik ben hier geboren en getogen en ik voel hier gewoon wat extra's", vervolgt El Ghazi. "Sommige Marokkanen kunnen dat niet begrijpen en denken: waarom niet? Ze laten je links liggen, kom dan gewoon voor ons spelen. Dat begrijp ik ook wel."

"Wat voor keuze ik ook zal maken, het zal nooit goed zijn", weet de rechtsbuiten. "Als ik Nederland kies, zullen Marokkanen zeggen: waar is je Marokkaanse trots. Als ik voor Marokko kies, hoor je de Nederlanders zeggen: je bent hier geboren en getogen, je hebt allerlei privileges gehad en dan kies je voor Marokko. Daarom is het beste gewoon naar mijn gevoel luisteren en mijn eigen keuze maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we El Ghazi nog terug in Oranje?

Ja
80%
Nee
20%
(1616 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws