'Als je De Jong steeds geen schop kunt verkopen, heb je door hoe goed hij is'

'Als je De Jong steeds geen schop kunt verkopen, heb je door hoe goed hij is'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 08:27vr 25-06-2021 om 08:27

Pelle Clement heeft niets dan lof voor de kwaliteiten van Frenkie de Jong. De middenvelder van PEC Zwolle vergelijkt de spelmaker van Oranje en FC Barcelona met Arjen Robben.

Clement speelde met De Jong samen in Jong Ajax. Toen hem in 2017 tijdens zijn eerste interview in Engeland, waar hij destijds uitkwam voor Reading, werd gevraagd wie de beste speler was met wie hij had gespeeld, noemde hij De Jong. "Daar begrepen ze niks van. Ze keken me daar aan, zo van: ja, het zal wel", lacht hij in gesprek met De Stentor.

De Amsterdammer was toen echter al zeker van zijn zaak. "Als je hem steeds weer geen schop kunt verkopen, krijg je door hoe goed hij is." Het is niet voor niets dat De Jong het tot het Nederlands elftal en FC Barcelona schopte, maar Clement kan zich nog één ding herinneren. "Toen ik in 2016 mijn debuut bij Ajax maakte, mocht ik blijven staan en werd Frenkie gewisseld."

In tegenstelling tot De Jong brak Clement niet door in Amsterdam. "Frenkie is ook gewoon heel goed. En allemaal zo makkelijk ook. Wat hem zo goed maakt: hij kan al beslissingen nemen voordat hij aan de bal is. En hij is de rust zelve. Dat hebben er niet veel. Al zeker niet op het allerhoogste niveau."

Clement vergelijkt De Jong met Arjen Robben. "Je weet wat hij gaat doen, wat hij kan, maar het lukt elke keer weer. Bij Frenkie is dat niet anders. Hij doet dat alleen op een andere positie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws