Breaking news

Rosario heeft transfer officieel te pakken: van PSV naar 'Nederlands' Nice

'We hebben geen enkele reden om bang te zijn voor de favoriet Nederland'

'We hebben geen enkele reden om bang te zijn voor de favoriet Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 09:56vr 25-06-2021 om 09:56

Tsjechië is vol vertrouwen voor de clash met 'favoriet' Nederland in de achtste finale van het EK. Dat stelt voorzitter Petr Fousek van de Tsjechische bond. Hij benadrukt dat zijn land niet bang hoeft te zijn voor Oranje.

Tsjechië eindigde als derde in zijn groep door een zege op Schotland (2-0), een remise tegen Kroatië (1-1) en een nipte nederlaag tegen Engeland (0-1). "We speelden in een ijzersterke poule, maar plaatsten ons al na twee speelrondes voor de achtste finales. Ik vind het een onmiskenbaar succes. Het wordt weleens als vanzelfsprekend beschouwd, maar de feiten spreken voor zich", zegt Fousek tegen Fotbal.cz.

"Hoewel we uiteindelijk genoegen moesten nemen met een derde plaats, vind ik dat we het goed hebben gedaan. In de laatste wedstrijd tegen Engeland, dat één van de grote favorieten is en ook nog eens op Wembley speelde, hadden we ook tijdens de tweede helft nog zicht op de eerste plaats", laat Fousek weten.

De bondsvoorzitter is blij dat de ontmoeting met Oranje in Boedapest wordt gespeeld vanwege de relatief korte reisafstand. "De belangstelling is enorm, de progressie van de nationale ploeg heeft veel losgemaakt. Dat maakt me blij. Ik denk dat vele duizenden fans de wedstrijd in Hongarije kunnen bijwonen. Met hun hulp zullen we het gevecht aangaan met Nederland om de kwartfinale te bereiken, we hebben geen enkele reden om bang te zijn voor de favoriet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Rekent Oranje af met Tsjechië?

Ja
81%
Nee
19%
(1106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws