Oude bekende fluit duel tussen Nederlands elftal en Tsjechië in EK-achtste finale

Oude bekende fluit duel tussen Nederlands elftal en Tsjechië in EK-achtste finale

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 11:20vr 25-06-2021 om 11:20

Het treffen tussen Oranje en Tsjechië in de EK-achtste finale zal onder leiding staan van de Russische arbiter Sergey Karasev, maakt de UEFA bekend. De 42-jarige scheidsrechter is geen onbekende voor het Nederlands elftal.

Karasev was scheidsrechter bij de laatste interland van Arjen Robben in 2017. Oranje nam het toen in de Johan Cruijff Arena op tegen Zweden en won die wedstrijd door twee goals van Robben met 2-0. Dat was echter niet genoeg voor kwalificatie voor het WK van 2018. In 2014 was Karasev ook de arbiter van dienst bij het treffen tussen Nederland en Italië. Toen gaf hij Bruno Martins Indi al in de negende minuut een rode kaart. Oranje verloor het duel uiteindelijk met 2-0.

Afgelopen seizoen floot Karasev eveneens een duel van Ajax in de Champions League. In november stond de Rus op het veld van de Johan Cruijff Arena, toen de Amsterdammers FC Midtjylland met 3-1 versloegen. Stopper Erik Sviatchenko werd toen, net als Martins Indi, met rood van het veld gestuurd door de arbiter.

Oranje neemt het zondag om 18.00 uur in Budapest op tegen Tsjechië. De wedstrijd zal plaatsvinden in een volle Puskás Aréna, die plaats biedt aan ruim 67 duizend toeschouwers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws