El Ghazi over veelbesproken appje De Boer: 'Op dat moment schrok ik'

El Ghazi over veelbesproken appje De Boer: 'Op dat moment schrok ik'

25-06-2021 13:28
25

Anwar El Ghazi is ingegaan op de curieuze wijze waarop hij erachter kwam dat hij geen deel uitmaakt van de EK-selectie van het Nederlands elftal. De 26-jarige aanvaller erkent dat hij even schrok toen hij het berichtje van bondscoach Frank de Boer las.

El Ghazi was net bezig met de opname voor het tv-programma Shirtje Ruilen van Frank Evenblij. De Boer kreeg veel kritiek vanwege zijn aanpak, maar de speler van Aston Villa bleef voor het oog van de camera opvallend koel. "Ik ben altijd rustig", zegt hij bij Humberto. "Frank (Evenblij, red.) zei nog tegen mij dat het elk moment kon gebeuren. Ik had mijn telefoon wel de hele tijd bij de hand, maar had mijn geluid uitstaan. Ik had geen idee of ik een bericht had, maar had echt letterlijk vijf minuten eerder een bericht gehad van Frank de Boer. Ik had dat natuurlijk ook niet verwacht, maar het is echt gebeurd ja."

El Ghazi geeft toe dat hij enigszins werd overvallen door de boodschap. "Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar topsport is hard. Je moet ook gewoon omgaan met tegenslagen, die horen erbij. Natuurlijk heb ik gebaald, maar de teleurstelling komt later. Als je de supermarkt inloopt zie je die mooie oranje dingen. En als je de spelers ziet, denk je: ik had daar ook kunnen staan. Maar nu ben ik wel over de teleurstelling heen. Ik kan er nu wel lacherig naar kijken, maar op dat moment schrok ik er wel van."

De tweevoudig Oranje-internationals juicht nu voor zijn collega's. "Ik heb veel met ze gespeeld en ik gun het ze van harte. Ik moet gewoon zo doorgaan, want het is een teken dat ik er dicht tegen aan zit. Dat is een boost", besluit de oud-Ajacied, die ook aangaf dat hij een interlandswitch niet overweegt ondanks verzoeken uit Marokko.