Eiting gaat Ajax na veertien jaar verlaten en is op weg naar de Luminus Arena

Eiting gaat Ajax na veertien jaar verlaten en is op weg naar de Luminus Arena

25-06-2021 17:40 Laatste update: 17:45
49

Carel Eiting is op weg naar de uitgang bij Ajax. De middenvelder lijkt de nieuwste aanwinst te worden van het Belgische KRC Genk, de ploeg van John van den Brom.

Eiting (23) had bij Ajax nog een contract voor één seizoen. Hij werd door Ajax het afgelopen seizoen al verhuurd aan het Engelse Huddersfield Town, waar hij 23 wedstrijden voor speelde. Hij keerde in verband met een knieblessure eerder terug in Amsterdam om aan zijn herstel te werken.

Genk is het volgende station voor Eiting. De medische keuring vindt spoedig plaats, waarna Eiting zal tekenen in de Luminus Arena. Het is niet duidelijk hoeveel Ajax ontvangt voor het nog eenjarige contract van Eiting.

Eiting maakte in 2007 de overstap van AFC naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende in 2015 zijn eerste profcontract in Amsterdam en wist zich via diverse jeugdelftallen in het eerste elftal te spelen. Een definitieve doorbraak in Ajax 1 kwam er mede door hardnekkig blessureleed echter niet voor Eiting, die in totaal zeventien Eredivisie-wedstrijden speelde.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)