Cambuur heeft weer werkvloernieuws: duo gaat voor 13- en 15-jarig dienstverband

Cambuur heeft weer werkvloernieuws: duo gaat voor 13- en 15-jarig dienstverband

25-06-2021 16:14
39

Eredivisie-promovendus SC Cambuur heeft zijn organisatie buiten het veld gehandhaafd. Trainer Henk de Jong en zijn assistenten verlengden onlangs al hun contracten, daarna volgde technisch manager Foeke Booy en inmiddels hebben ook Ard de Graaf en Gerard van den Belt (links en rechts op de foto) zich aan de club gecommitteerd.

De algemeen en financieel directeur van Cambuur blijven nog drie seizoenen binnenboord, laat de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen weten via de officiële kanalen. De Graaf heeft net zijn tweede lustrum achter de rug, maar is nog niet klaar in Leeuwarden. "In mijn tien jaar bij Cambuur hebben we ontzettend veel meegemaakt en wat dat betreft ben ik echt helemaal vergroeid geraakt met deze prachtige volksclub", laat hij weten aan de clubkanalen. "Het gaat met het nieuwe stadion (dat Cambuur medio 2023 hoopt te betrekken, red.) steeds meer de goede kant op en dat proces willen we graag met elkaar afmaken."

Wedden

Meer odds

Van den Belt is zelfs al twaalf jaar in dienst en kan dus opgaan voor een derde lustrum. "Toen ik hier twaalf jaar geleden binnenkwam had ik niet gedacht hier nog steeds te zitten en voor drie jaar bij te tekenen, maar ik ben er wel ontzettend blij mee", aldus de financieel directeur. "Nog steeds ga ik elke dag met veel plezier van Kampen naar Leeuwarden en we zitten in een mooi proces; zowel sportief als op stadion- en organisatorisch gebied. We hebben beide erg veel zin en ambitie om dit af te maken."

Op spelersgebied is het nog iets rustiger gebleven in Leeuwarden. Marco Tol (FC Volendam), Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) en Tom Boere (SV Meppen) zijn de enige drie nieuwelingen tot dusver. Deze week werd bekend dat na topschutter Robert Mühren (FC Volendam) ook diens stand-in Maarten Pouwels gaat vertrekken: de lange spits is op weg naar Almere City.