Complimenten voor Blind na emotioneel interview: Het zijn mooie reacties

Complimenten voor Blind na emotioneel interview: "Het zijn mooie reacties"

25-06-2021 17:25
16

Daley Blind stond na de EK-wedstrijd tegen Oekraïne in het middelpunt van de belangstelling: de linkspoot moest na zijn wissel vechten tegen de tranen en vertelde na afloop openhartig over de impact die de hartstilstand van ex-ploeggenoot Christian Eriksen op hem had. Blind is blij met de reacties die hij hierop kreeg, al wil hij er niet te lang bij stil blijven staan.

Blind werd één dag voor de eerste EK-wedstrijd van Oranje – na een seizoen vol fysieke tegenslag – geconfronteerd met de beelden van Eriksen en dat ging hem niet bepaald in de koude kleren zitten, vertelde hij in zijn emotionele interview. "Ik had niet verwacht dat het zóveel los zou maken. Uiteindelijk neemt je gevoel of je emotie de overhand en dan spreek je je uit. Het zijn mooie reacties die ik heb gekregen", reageert hij tegenover de NOS.

Eerder liet hij al weten dat hij een 'mentale horde' moest overwinnen om aan de aftrap van de wedstrijd tegen Oekraïne te staan: Blind was nog herstellende van een blessure, heeft in het verleden zelf hartproblemen gehad en was hevig geëmotioneerd toen hij de beelden van zijn oude vriend Eriksen zag. "Ik wil er niet te lang op doorgaan, het moet niet wéér een item worden. Maar dat mentale gaat niet over één dag ijs natuurlijk. Als je een wedstrijd hebt, word je er natuurlijk ook vaak mee geconfronteerd. Mijn vader (Danny Blind, red.) gaf het ook aan, dat het een tijd heeft geduurd voordat ik er écht niet meer aan dacht."

Blind moest tegen Oekraïne en Oostenrijk nog voortijdig naar de kant, maar maakte tegen Noord-Macedonië weer de negentig minuten vol. Zondag wacht de volgende opdracht voor hem en zijn Oranje-ploeggenoten: Tsjechië is dan de tegenstander in de achtste finale, die gespeeld wordt in Budapest.