Breaking news van Sky Sports: United en Dortmund naderen Sancho-akkoord

Breaking news van Sky Sports: United en Dortmund naderen Sancho-akkoord

25-06-2021 20:03
17

Er lijkt (eindelijk) schot in de transfer van Jadon Sancho naar Manchester United te zitten. De Engelse vleugelaanvaller van Borussia Dortmund staat al meer dan een jaar op het lijstje van The Mancunians, die nu eindelijk een akkoord bereikt lijken te hebben met de Duitse club.

Het Engelse Sky Sports pakt vrijdagavond uit met 'breaking news' en meldt dat Dortmund en Manchester United zo goed als akkoord zijn over de transfersom. United gaat een bedrag van rond de 89 miljoen euro neerleggen voor Sancho. Dat is beduidend minder dan de vraagprijs van 120 miljoen euro waar Dortmund lange tijd aan vasthield.

Een van de belangrijkste punten in de onderhandeling was het 'vaste bedrag' dat Dortmund van United wilde ontvangen. De Premier League-club wilde een bedrag betalen over meerdere seizoenen, terwijl Dortmund het geld juist meteen op de rekening wilden hebben. Het lijkt erop dat er een compromis gesloten is. United betaalt minder, maar doet dat wél in één keer.

Mochten de ploegen binnenkort overeenstemming bereiken, dan reist Sancho af naar Old Trafford voor de contractbesprekingen en een medische keuring. Er wordt niet verwacht dat dit enige problemen op gaat leveren.