Telegraaf: Feyenoord vraagt acht miljoen voor Berghuis, mogelijke arbitragezaak

Telegraaf: Feyenoord vraagt acht miljoen voor Berghuis, mogelijke arbitragezaak

25-06-2021 20:00 Laatste update: 20:10
428

De transfersoap rondom Steven Berghuis zou zomaar eens tot een juridisch gevecht kunnen leiden, meldt De Telegraaf. Ajax heeft de Feyenoord-captain op het oog, maar beide rivalen steggelen over de te betalen afkoopsom.

Berghuis staat nog één jaar onder contract en heeft in 2019, bij het tekenen van zijn huidige contract, de afspraak gemaakt dat hij voor vier miljoen euro kan verkassen. Volgens De Telegraaf wil Ajax hem ook voor dat bedrag ophalen, maar denkt Feyenoord juist aan acht miljoen euro. Mogelijk volgt er zelfs een arbitragezaak. Het Feyenoord-contract van Berghuis wordt momenteel al bekeken door juristen, om te kijken wie van de twee clubs in zijn recht staat, meldt de ochtendkrant.

Hoe deze soap ook eindigt, Feyenoord gaat sowieso niet de hoofdprijs overhouden aan Berghuis. Volgens de berichtgeving is bij de vorige contractverlenging de afspraak gemaakt dat een deel van de transfersom naar Berghuis en zijn oude zaakwaarnemer Mino Raiola gaat.

De linkspoot uit Apeldoorn, momenteel met Oranje actief op het EK, speelt sinds 2016 voor Feyenoord. Sindsdien was hij goed voor 87 goals en 64 assists in 199 officiële wedstrijden. Bovendien won Berghuis met Feyenoord één landstitel, één KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen en werd hij in het seizoen 2019/2020 samen met Cyriel Dessers Eredivisie-topscorer.