Raiola geniet van vier Oranje-karakters: Allemaal leuke gasten

Raiola geniet van vier Oranje-karakters: "Allemaal leuke gasten"

25-06-2021 21:39
44

Superzaakwaarnemer Mino Raiola steekt de loftrompet over het Nederlands elftal. Oranje is na zeven jaar terug op een eindtoernooi en heeft zich met negen punten uit drie wedstrijd geplaatst voor de knock-outfase van het toernooi, met dank aan een paar uitgesproken karakters.

Raiola behartigt de belangen van onder meer Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries, maar geniet ook van spelers als Wout Weghorst en Marten de Roon. "Allemaal leuke gasten. Wout Weghorst die zo trots is dat-ie in Oranje mag spelen, Matthijs de Ligt die op een positieve manier met kritiek omgaat, Marten de Roon die zegt dat als hij Oranje kan halen, iedereen het zou moeten kunnen", somt de Italiaanse Haarlemmer op in gesprek met Voetbal International. "Dat is toch veel leuker dan dat ze zeggen dat ze de beste zijn van iedereen."

Met name Dumfries heeft de afgelopen weken vele voetbalharten veroverd. Ook Raiola geniet van zijn pupil. "Ik ben zo trots op die jongen, omdat ik zie hoe hij mensen bindt. Stuur hem naar Den Haag en hij lost de formatie op", klinkt het. "Hij overstijgt alle vooroordelen die er zijn. Ik denk dat zelfs de grootste racist dol op hem is."

Juist die mengelmoes van karakters maakt dat Raiola met plezier naar het Nederlands elftal kijkt. "Laten we dit nou koesteren, na corona, en beseffen dat we er na die klotetijd met z'n allen iets moois van kunnen maken."