Contractnieuws uit Leeuwarden: Cambuur met 'Fenomees' de Eredivisie in

Contractnieuws uit Leeuwarden: Cambuur met 'Fenomees' de Eredivisie in

25-06-2021 21:55
13

Het gepromoveerde SC Cambuur gaat met middenvelder Mees Hoedemakers de Eredivisie in. 'Fenomees' werd in 2019 opgepikt bij AZ, maakte tijdens de vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoenen veel indruk en heeft zijn contract in Leeuwarden verlengd.

Hoedemakers stond in de belangstelling van het Italiaanse Lecce en een aantal Eredivisie-clubs, werd begin mei duidelijk. De 23-jarige Zaandammer heeft echter voor één jaar bijgetekend en ligt nu tot 2023 vast bij Cambuur.

Hoedemakers liep in 2020 promotie naar de Eredivisie mis, maar mocht één jaar later alsnog feestvieren. "Het zijn twee hele bijzondere jaren geweest waarin ik me goed heb kunnen ontwikkelen", vat hij in gesprek met de Cambuur-kanalen samen. "Daarnaast heb ik het enorm naar mijn zin en kan ik niet wachten om met Cambuur de Eredivisie in te gaan."

Binnenkort is Hoedemakers binnenkort van de 'hatelijke één' af. Het jeugdproduct van AZ maakte in mei 2018 zijn Eredivisie-debuut namens de Alkmaarders, maar het is sindsdien bij dat ene duel op Eredivisie-niveau gebleven.