Chris Woerts heeft opmerkelijke primeur: 'Idee voor Jong Indonesië in de KKD'

Chris Woerts heeft opmerkelijke primeur: 'Idee voor Jong Indonesië in de KKD'

25-06-2021 23:42 Laatste update: 23:47
164

De Nederlandse profclubs werken aan een even ambitieus als opmerkelijk plan, vertelt de invloedrijke sportmarketeer Chris Woerts vrijdagavond in De Oranjezomer. Zij zouden serieus van plan zijn om een landenploeg als Jong Indonesië in de Nederlandse competitie op te nemen.

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie verenigden zich onlangs in één groot platform. Zij stelden zich onder meer ten doel om meer media-inkomsten te genereren. "Nou, dat is heel lastig", aldus Woerts. "Met name de buitenlandrechten, die leveren in Nederland maar twaalf miljoen op. In Engeland is dat drie miljard, dat is een heel groot gat."

En dus is men op zoek naar originele ideeën, verzekert Woerts. "Eén van de ideeën die nu leeft bij de Ere- en Eerste Divisie is om een elftal uit een groot land qua inwoners, Jong Indonesië, in te laten stromen in de Keuken Kampioen Divisie. Dan heb je in ieder geval 270 miljoen mensen erbij die naar die wedstrijden gaan kijken."

Het nieuwtje van de sportmarketeer wordt in de Oranjezomer-studio met verbijstering ontvangen. "Het schijnt serieus te zijn. Zij zeggen: het draagt wel bij aan de ontwikkeling van een voetballand, met meer weerstand in de Keuken Kampioen Divisie. Maar dat is één van de methodes waar ze aan denken", aldus Woerts. "De tv-rechten worden dan ook goed betaald, dus het is geen gekke gedachte."