'Toernooigevoel' Blind groeit na groepsfase: 'Soms verlang je daar even naar'

'Toernooigevoel' Blind groeit na groepsfase: 'Soms verlang je daar even naar'

26-06-2021 07:14
32

Daley Blind krijgt na de succesvolle groepsfase met Oranje steeds meer het echte toernooigevoel tijdens het EK. Het Nederlands elftal vertrekt zaterdagochtend per vliegtuig naar Hongarije, waar het zondag in de achtste finale speelt tegen Tsjechië.

Blind is blij met de resultaten uit de groepsfase, maar voelt dat het EK voor Oranje nu pas écht gaat beginnen. "Het voelt meer als een doorstart", vertelt de verdediger van Ajax aan de NOS. "We hebben een goed begin gehad, hebben wat langer rust gehad en moeten er nu weer staan."

Oranje speelde alle groepswedstrijden in eigen land. Dat de selectie van bondscoach Frank de Boer nu op pad moet, geeft Blind een speciaal gevoel. "Meer een toernooigevoel", legt hij uit. "We moeten nu reizen voor een wedstrijd. Ik vond het wel echt genieten dat we drie keer in de Johan Cruijff Arena mochten spelen met publiek, maar het is ook mooi om de reis naar Boedapest te maken."

De selectie van Oranje zit al een maand bij elkaar. Van irritaties over en weer is geen sprake, aldus Blind. "We hebben een fantastische groep, dat maakt het wat makkelijker. Maar inderdaad, soms komen de muren wel even op je af. Soms verlang je gewoon even naar de momenten met je familie, vrouw, kinderen en vrienden. Dat is denk ik het meeste pittige, het thuisfront missen."