Roda heeft transfernieuws: ervaren verdediger tekent voor twee seizoenen

Roda heeft transfernieuws: ervaren verdediger tekent voor twee seizoenen

26-06-2021 08:38
29

Roda JC heeft zich versterkt met verdediger Guus Joppen. De 31-jarige stopper begint aankomende maandag bij zijn nieuwe club.

Geboren Eindhovenaar Joppen is met ruim vierhonderd wedstrijden een heuse routinier in het Nederlandse voetbal. Joppen speelde eerder voor Helmond Sport, VVV-Venlo, Willem II, NEC en opnieuw Helmond Sport. Bij de laatstgenoemde club was Joppen afgelopen seizoen aanvoerder. De centrale verdediger tekent in Kerkrade voor twee seizoenen.

"Met Guus halen wij een goede prof in huis, die op alle vier de posities in de verdediging uit de voeten kan", reageert technisch directeur Jeffrey van As verheugd op de komst van Joppen. "Met het vertrek van een aantal ervaren spelers is de ervaring die Guus met zich meebrengt van harte welkom." De verdediger sluit aankomende maandag aan bij het eerste elftal.

Roda JC schopte het afgelopen seizoen tot de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. In deze halve finale verloor Roda met 0-3 van NEC. De club uit Nijmegen wist in de finale uiteindelijk af te rekenen met NAC Breda en komt aankomend seizoen weer uit op het hoogste niveau in Nederland.