Perez geniet van 'heldenploeg' Denemarken: 'Verwachtingen zijn weer hoger'

Perez geniet van 'heldenploeg' Denemarken: 'Verwachtingen zijn weer hoger'

26-06-2021 08:55 Laatste update: 09:56
11

De manier waarop Denemarken zich geplaatst heeft voor de achtste finale van het EK zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van Kenneth Perez. De Deense voetbalanalist geniet met volle teugen van het elftal van bondscoach Kasper Hjulmand.

Denemarken verloor zijn eerste groepswedstrijd, die overschaduwd werd door de gebeurtenissen rondom Christian Eriksen, verloor ook de tweede wedstrijd van België, maar wist zich via een overtuigende 1-4 zege op Rusland alsnog te plaatsen voor de knock-outfase van het EK. "Het Deense voetbal heeft er een heldenploeg bij gekregen na de generatie van het WK 1986", stelt Perez in gesprek met De Telegraaf. "Dat team heeft dezelfde status als in Nederland de ploeg van het EK'88, maar het Deense voetbal heeft nu nieuwe darlings."

Perez geniet van de wijze waarop Denemarken zich dit toernooi manifesteert, helemaal na de tragische gebeurtenissen rondom Eriksen, die in de eerste wedstrijd tegen Finland gereanimeerd moest worden. "De manier waarop dit Deens elftal zich heeft opgesteld bij die verschrikkelijke situatie rond Eriksen en de instelling waarmee ze er daarna weer tegenaan zijn gegaan, heeft zoveel sympathie gewekt. Niet alleen in Denemarken, maar in heel de voetballerij."

Zaterdagavond neemt Denemarken het in de achtste finale van het EK op tegen Wales. Perez stelt dat Denemarken de favoriet is, maar houdt wel een slag om de arm. "Ik denk dat Denemarken over de hele linie meer kwaliteit heeft dan Wales, maar inmiddels zijn de verwachtingen ook weer hoger. Het is afwachten hoe de ploeg daarmee omgaat."