Duidelijk advies voor Ajax-doelwit Berghuis: 'Zou mijn Feyenoord-hart pijn doen'

Duidelijk advies voor Ajax-doelwit Berghuis: 'Zou mijn Feyenoord-hart pijn doen'

26-06-2021 10:15
271

Dirk Kuyt hoopt van ganser harte dat Steven Berghuis niet naar Ajax gaat. Zelf had hij de overstap ook niet gemaakt. "Al kreeg ik al het geld van de wereld"

Feyenoord en Ajax staan momenteel lijnrecht tegenover elkaar in de gesprekken om Berghuis. Kuyt hoopt niet dat het zover komt. "Als Feyenoorder zou ik het nooit kunnen. Ik ken Steven vrij goed en heb met hem samengespeeld. We hebben nog steeds wel eens contact, maar hier nog geen contact over gehad", zegt Kuyt bij Humberto. "We hebben het in het verleden vaker gezien. Hij moet voor zichzelf die keuze maken. Het is de beste speler van Feyenoord, het zou mijn Feyenoord-hart pijn doen."

In het contract van Berghuis staat een afkoopsom van vier miljoen euro, maar zowel Ajax als Feyenoord interpreteert die clausule anders. Kuyt was met technisch directeur Sjaak Troost, die de honneurs waarnam na het vertrek van Martin van Geel naar Willem ll, betrokken bij de deal. "Ik heb hem een beetje bijgestaan. We hebben het over deze situatie gehad. Steven wilde graag nog eens naar het buitenland en mijn advies was ook om hem die mogelijkheid te geven. Maar ik had nooit met de rivaliserende clubs zo'n deal geadviseerd."

Het advies van Kuyt is dus duidelijk. "Steven is de aanvoerder, de allerbelangrijkste speler van Feyenoord. Arne Slot zit daar net en wil aanvallend spelen, dan moet Steven eigenlijk gewoon blijven. Hij is enorm ambitieus en wil om de prijzen spelen. Als ze hem bij Feyenoord dat gevoel kunnen geven, weet ik zeker dat hij wil blijven. Maar het is een heel ambitieuze jongen die slecht tegen zijn verlies kan. Ik had zoiets niet gedaan, al kreeg ik al het geld van de wereld. Maar iedere speler is anders."