Sneijder heeft nieuwe EK-favoriet: 'Frankrijk overtuigt me nog niet'

Sneijder heeft nieuwe EK-favoriet: 'Frankrijk overtuigt me nog niet'

26-06-2021 11:15
27

Wesley Sneijder tipte Turkije als EK-favoriet, maar maakte vlak voor de start van het toernooi een switch naar Denemarken. Zijn voorspelling lijkt uit te komen.

De Denen verloren de eerste twee wedstrijden, maar wonnen van Rusland en spelen zaterdagavond in Amsterdam tegen Wales. "Ze zijn aardig op weg, hè?", zegt Sneijder bij Studio Europa. "Na alles wat ik heb gezien heb ik wel een nieuwe favoriet: ik ga voor Italië. Ik had Frankrijk, maar die overtuigen mij nog niet. Dus maak ik een kleine switch."

Ibrahim Afellay gaat wat betreft Frankrijk met Sneijder mee. "Ik zag Frankrijk als een van de favorieten, maar het is niet dat je op het puntje van je stoel zit. Je zou met hun kwaliteiten denken dat ze beter kunnen voetballen, maar het houdt nog niet echt over."

Afellay ziet in Denemarken-speler Mikkel Damsgaard (Sampdoria) een van de revelaties van dit EK. "Bij het grote publiek is hij onbekend. Het is een fantastisch talent, technisch heel vaardig. Op dit soort toernooien kun je je laten gelden. Hij speelt bij een niet zo grote club. Ik denk dat veel grote clubs met belangstelling naar hem kijken."