Feyenoord-selectie houdt zich niet bezig met Berghuis-geruchten: 'Heeft geen nut'

Feyenoord-selectie houdt zich niet bezig met Berghuis-geruchten: 'Heeft geen nut'

26-06-2021 15:57
45

Tyrell Malacia wil zich niet uitlaten over de mogelijke transfer van zijn ploeggenoot Steven Berghuis naar Ajax. De verdediger, die onlangs zijn contract bij Feyenoord verlengde, richt zich volledig op het nieuwe seizoen.

Het Berghuis-nieuws domineert de kranten de afgelopen dagen, maar Malacia wil er niets over kwijt na de oefenwedstrijd tegen KAA Gent (1-1). "Daar heb ik niet veel over te zeggen. Ik heb hem er niet over gesproken en hij heeft er zelf niets over gezegd. Wie ben ik dan om er wat over te zeggen? Dat heeft geen nut", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Malacia verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord tot de zomer van 2023. Hij had ook andere opties. "Ik kreeg een goed gevoel. Daar ga ik altijd van uit. Ik hoop dat ik qua statistieken wel meer kan bijdragen. Natuurlijk was er interesse, maar dit was voor mij op dit moment de beste keuze."

De eerste wedstrijd onder Arne Slot is Malacia prima bevallen. Hij merkt vooral een verschil van visie tussen Slot en de vorige trainer, Dick Advocaat. "De trainer had vooraf meegegeven dat dit oefenduel ging om het druk zetten, het kantelen en schuiven van het team. Ik denk dat we dat redelijk hebben ingevuld", sluit Malacia af.