'Emotioneel' NAC-afscheid: Maurice lag goed bij de staf en de spelers

'Emotioneel' NAC-afscheid: "Maurice lag goed bij de staf en de spelers"

26-06-2021 16:47
21

Edwin de Graaf is voorlopig de eindverantwoordelijke bij NAC Breda, na het geruchtmakende vertrek van hoofdtrainer Maurice Steijn. De assistent-trainer van vorig seizoen zit in zijn maag met de recente gebeurtenissen, maar heeft na overleg met Steijn besloten om door te schuiven.

NAC stond in brand na het vertrek van de populaire technisch directeur Ton Lokhoff, die pas sinds 1 april in functie was. Steijn stapte op nadat zijn gezin bedreigd werd en De Graaf neemt voorlopig de honneurs waar. "Een vervelende periode", aldus De Graaf, tussen 2006 en 2010 speler van NAC, in gesprek met BN DeStem. "Ik heb heel veel aan Maurice te danken, ben door hem hier naartoe gehaald. We zijn samen ergens aan begonnen, hebben fijn samengewerkt, helaas niet afgemaakt zoals we het voor ogen hadden."

Toen NAC begon aan de voorbereiding, kwam Steijn nog even afscheid nemen. "Het was een emotioneel gesprek. Maurice lag goed bij de staf en de spelers. Je zag dat het wat met de spelers deed", vertelt De Graaf, die even bedenktijd nodig had toen hij de vraag kreeg of hij het roer over wilde nemen. Na een gesprek met Steijn besloot hij het alsnog te doen. "Omdat we heel close waren en zijn. Maar hij is dan wel zo'n professional dat hij zegt: Ed, gewoon gaan doen, ik heb er alle vertrouwen in. Dan heb ik ook wel de behoefte om het op te pakken."

Of en wanneer er een definitieve opvolger van Steijn zal komen, zal nog moeten blijken. De Graaf beschikt in ieder geval over het hoogste trainersdiploma en zou het seizoen af kunnen maken. De oud-middenvelder denkt dat NAC goed voor de dag kan komen in de Keuken Kampioen Divisie, ondanks alle onrust en ondanks het vertrek van smaakmakers Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk. "Ralf Seuntjens is gekomen, die garant staat voor doelpunten en assists. De komende weken zullen uitwijzen wat we (voor versterking) kunnen halen. Ik heb wel het idee dat we hoge ogen kunnen gooien met deze selectie."